Лондон блефира, учинићемо све да „брегзит“ буде болан

© AFP 2023 / SAMUEL KUBANIРоберт Фицо, премијер Словачке
Роберт Фицо, премијер Словачке - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија ће „брегзит“ учинити „болним“ за Велику Британију, изјавио је словачки премијер Роберт Фицо и додао да Лондон „блефира“ својом преговарачком моћи у разговорима о иступања из ЕУ.

„ЕУ ће искористити ову прилику да јавности каже: ’Сада ћете видети зашто је важно да останете у Европској унији‘. То ће бити став“, изјавио је Фицо у интервјуу за „Фајненшел тајмс“.

ЕУ: Нисмо савршени, али смо најбољи

Словачка се тренутно налази на ротирајућој позицији председавајућег у ЕУ, подсећа Ројтерс.

Британска премијерка Тереза Меј често истиче да ће Велика Британија „направити успех од ’брегзита‘“, али још треба да одлучи да ли ће настојати да задржи приступ јединственом тржишту ЕУ, или на обиму контроле миграција, преноси Ројтерс.

„Они блефирају“ рекао је Фицо и додао: „Иако су пета по величини економија на свету — ја схватам њихов финансијски значај — то ће и даље бити веома болно за Уједињено Краљевство“.

Лидери Европске уније састали су се у петак без присуства представника Велике Британије, на другом самиту одржаном након референдума у Британији.

У главном граду Словачке, Братислави, лидери ЕУ су се у петак сложили да треба да изграде „нову визију“ у року од шест месеци како би повратили веру и јединство у блоку.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала