Чуркин и амерички сенатор у Њујорку разговарали о Сирији и Украјини

Председник САД Барак Обама говори на 71. заседању Генералне скупштине УН
Председник САД Барак Обама говори на 71. заседању Генералне скупштине УН - Sputnik Србија
Пратите нас
Стални представник Русије у УН Виталиј Чуркин и сенатор и представник Сједињених Америчких Држава на 71. заседању Генералне скупштине УН у Њујорку Рон Џонсон разговарали су о борби против терористичке групе ДАЕШ у Сирији и кризи у Украјини.
Конвој хуманитарне помоћи северно од Алепа - Sputnik Србија
УН не може да одреди да ли је било напада на хуманитарни конвој у Сирији

„Веома сам задовољан што сам успео да се састанем са представником Чуркиним“, рекао је Џонсон.

Он је додао да је његов циљ на Генералној скупштини УН да „обрати пажњу на оно што је потребно да се уради да би се извршио задатак председника Барака Обаме и поразио ДАЕШ“, као и на питање у вези са ситуацијом у Украјини.

Џонсон је рекао да му је састанак омогућио да сазна став Чуркина, укључујући и његово мишљење о недавном ваздушном нападу САД на положаје сиријске војске.

Као резултат напада међународне коалиције на челу са САД, формиране ради борбе против ДАЕШ-а, на сиријске трупе 17. септембра у области Деjр ел Зор погинула су 62 војника, а стотинак особа је повређено.

Авиони коалиције четири пута су напали положаје сиријске војске. Према речима представника Пентагона, они су били уверени да бомбардују положаје ДАЕШ-а, а када је им руска војска пријавила грешку, обуставили су нападе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала