Да ли је Индија спремна за инвазију зомбија

© Flickr / AngusNew Mexico Man Kills to Keep Friend From Turning Into a Zombie
New Mexico Man Kills to Keep Friend From Turning Into a Zombie - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Ајај Кумар тврди да је истински мотив његовог захтева да се процени могућност Индије за одбрану од инвазије зомбија или ванземаљаца, био да пажњу Владе усмери према стварним проблемима, као што су тероризам и сиромаштво.

Човек из финансијског центра Индије стекао је славу преко ноћи након што је његов необичан захтев, на основу индијског Закона о слободи информисања, процурио на интернету. У свом захтеву, Ајај Кумар се распитивао о спремности индијске владе да се супротстави нападу зомбија, ванземаљаца или других натприродних бића.

„Забринут сам у вези са спремношћу наше владе у случају инвазије зомбија, ванземаљаца или других натприродних бића… Можемо ли им се супротставити без Вила Смита“, стоји у захтеву.

У одговору, Министарство унутрашњих послова је навело да се питање односи на „хипотетичку ситуацију“, али није конкретно одговорило на Кумаров захтев.

Зомби - Sputnik Србија
Представљена пушка за борбу против зомбија (видео)

Ипак, захтев је изазвао дебату на друштвеним медијима између оних који се ругају Кумару и његовом „бесмисленом“ захтеву и оних који подржавају његово „саркастично“ подбадање Владе.

Кумар је објаснио да је његова намера била да Влада схвати да је превише пажње придавала плитким дебатама попут оне о „нетолеранцији“ и „антинационалним“ ставовима уместо што се фокусирала на стварне претње попут тероризма и сиромаштва.

Позивајући се на холивудског глумца Вила Смита, који се борио против зомбија у филму „Ја сам легенда“ и против ванземаљаца у филму „Људи у црном“, он је пребацио Влади што се ослања на помоћ Сједињених Држава.

Индијски Закон о слободи информација дозвољава грађанима да поставе Влади питања о било којој теми, осим о онима које садрже клаузуле државне тајне.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала