Кејтлин Левин и Хенри Хардгривс, које спаја страст ка путовањима, желели су да прикажу кроз кулинарску специфичност. Њихове мапе направљене су од традиционалних намирница и на креативан начин преносе културни идентитет различитих држава.

Мајмуни, банане, џунгла… Само Африка има таква чудеса!

„Ко још чује реченицу: ’Баци неке рачиће на роштиљ, а не помисли на Аустралију?‘“, објаснили су аутори свој избор Спутњику.

Свака кинеска продавница, традиционални ресторан или пијаца продаје нудле! То просто тако функционише у Кини.

Да ли је могуће посетити Француску а не пробати вруће багете и традиционални сир?

Индија је земља како кулинарске, тако и генетичке и лингвистичке разноликости. Посебно је позната по зачинима.

Иако многи знају да је парадајз пореклом из Јужне Америке, Италија је постала краљица парадајза, објаснили су аутори Спутњику.

Јапан је „домовина“ сушија. Али какво би традиционално јапанско јело било без алги?

Нови Зеланд је главни извозник кивија. Иако је за надимак становника ове острвске земље заслужна птица истог имена која је и симбол Новог Зеланда, коинциденција је свакако занимљива.

Бразил је чувен по свом националном коктелу „кајпириња“, који је немогуће замислити без цитруса.

Да ли је неко за чај и колачиће? Где би вас, ако не у Великој Британији или Ирској, дочекало овакво питање?

Мапа Сједињених Америчких Држава направљена је од кукуруза — од раних дана развоја ове земље, управо је кукуруз био „гориво“ америчке економије и иновација.


