Додик: Питаћемо грађане и о НАТО-у

© Радоје ПантовићПредседник РС Милорад Додик
Председник РС Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће грађани Српске моћи да се изјасне и о чланству у НАТО-у. Грађани Српске данас се изјашњавају од Дану Републике, након што га је Уставни суд БиХ укинуо.
Кампања за референдум у Бања Луци, РС - Sputnik Србија
Референдум у РС: 99,79 одсто грађана рекло „Да!“

„Ако народ у Републици Српској, којег је НАТО бомбардовао, одлучи да то жели, ја немам ништа против. Али, биће питан народ“, рекао је Додик за загребачки РТЛ.

Према речима Додика, ни код других народа, као ни код Срба, не би постојало позитивно расположење према НАТО-у да су на њих бацане бомбе са осиромашеним уранијумом.

Додик је говорио и о односима са Русијом и руским председником Владимиром Путином, нагласивши да је реч о односима уважавања, који импонују, и да ће Српска наставити да одржава односе са Москвом у добром тону.

Поновио је да је Русија увек заговарала Дејтонски споразум и његову афирмацију, али не духа споразума, већ онога што пише у њему.

Милорад Додик и Владимир Путин у Кремљу - Sputnik Србија
Путин пожелео Додику срећу на референдуму (видео)

Додик је рекао и да је председник Путин подржао право народа да се изјасни и да је пожелео срећу за референдум.

„Он сматра да је то питање за локалне односе, локалне политичаре и локалне процесе и да није питање у које међународни фактор треба да се меша. Русија се тако и понаша“, рекао је Додик.

Он је одбацио и наводе да Путин преко њега кажњава премијера Србије Александра Вучића, истакавши да Вучић има јако добре односе са Руском Федерацијом и руским председником са којим се често састаје.

Додик је додао и да он сам има добру комуникацију са премијером Србије и да ће она бити настављена, иако нису имали исто мишљење о референдуму о Дану Републике.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала