Додик: Они који од Русије праве бабарогу спекулишу и лажу

© REUTERS / Dado RuvicПредседник Републике Српске Милорад Додик на слављу после референдима у РС
Председник Републике Српске Милорад Додик на слављу после референдима у РС - Sputnik Србија
Пратите нас
Говорећи о састанку који је пре референдума имао са руским председником Владимиром Путином, председник РС Милорад Додик је нагласио да је Путин пожелео срећу српском народу и Републици Српској, као и мир и стабилност у региону.
Кампања за референдум у Бања Луци, РС - Sputnik Србија
Референдум у РС: 99,79 одсто грађана рекло „Да!“

„Дан-два након моје посете Јединствена Русија издала је саопштење у којем подржава Републику Српску, и то би требало да одагна све сумње. Али овде се ради о специјалним операцијама неспособних људи. То су смутње и подвале оних који на тако приземан начин покушавају да прикажу референдум“, рекао је Додик. 

„Оне који од Русије праве бабарогу, неки из БиХ, а неки из Србије који мисле да ако што боље пљуну Русију неко ће их приметити у Бриселу или негде у Вашингтону и одати им признање, њих нећемо елиминисати.“

„Хоћемо само да кажемо да је Русија својим деловањем показала да је фактор стабилности у читавом свету и да не може бити занемарена“, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Он је прецизирао да такве приче долазе из Сарајева и њихових пропагатора који годинама несметано спекулишу и лажу. 

На питање да прокоментарише наводе неких медија да му је Путин рекао да „повуче ручну“, Додик је рекао да то може да каже само неко ко никад није био ни на једном озбиљном састанку. 

„Ја знам да многе ваше колеге вапе за детаљима, али ми смо имали један озбиљан састанак. Тај термин, ’повлачење ручне‘ уопште није био поменут“, рекао је Додик. 

„Ово је био референдум о Дану РС, не о статусу, нагласио је Додик. Поносан сам што није било инцидената, што је народ показао зрелост и одлучност. Нико од будућих политичара неће моћи да занемари вољу народа“, рекао је Додик.

На питање да ли треба искључити референдум о отцепљењу, Додик је рекао да ће његова партија разговарати о тој теми, подсетивши да 14 политичких партија у земљама ЕУ заговара у свом програму референдуме о изласку њихових земаља из ЕУ и да нико није нашао за сходно да од тога прави било какву гужву.

„Разговараћемо о томе кад дође време. Не треба нико да нам намеће ту обавезу“, рекао је Додик.   

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала