Кандидат за председника САД не зна ниједног страног лидера

© AP Photo / Scott MorganГари Џонсон
Гари Џонсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Кандидат Либертаријанске странке за председника САД Гери Џонсон, који је у једном интервјуу почетком месеца збуњено упитао „Шта је то Алеп?“, поново се осрамотио у интервјуу на америчкој телевизији МСНБЦ, јер није знао да одговори на питање ко му је омиљени страни лидер.

У једноминутном телевизијском сегменту, Џонсон седи без речи док му водитељ Крис Метјуз поставља питање:

„Ко вам је омиљени страни лидер? Реците једног са било којег континента, из било које земље, реците једног страног лидера којег поштујете и на којег се угледате, реците било које име“.

Кандидат Либертаријанске странке за председничку номинацију Џејмс Викс - Sputnik Србија
Стриптиз на страначком скупу (видео)

У разговор се укључио Џонсонов страначки колега и кандидат за потпредседника САД Вилијам Велд, који је рекао: „За мене је то Шимон Перес“.

„Ја говорим о живим лидерима“, навео је Метјуз и поново показао на Џонсона: „Хајде. Морате то да кажете. Било кога, са било којег континента. Из Канаде, Мексика, Европе, Азије, Јужне Америке, Африке, наведите страног лидера којег поштујете“.

Џонсон је одговорио: „Претпостављам да ми се догађа исто као и кад нисам знао шта је Алепо“.

Он је затим рекао „бивши председник Мексика“, али није могао да се сети његовог имена, рекавши да му је „стао мозак“".

Велд је ускочио рекавши „Фокс“, мислећи на Висентеа Фокса, који је био председник Мексика између 2000. и 2006. године.

„Фокс! Он је био сјајан“, рекао је Џонсон, али се водитељ већ пребацио на Велда, који није имао проблема да се сети да му је омиљени страни лидер немачка канцеларка Ангела Меркел.

Гери Џонсон - Sputnik Србија
Кандидат за председника САД није чуо за Алеп (видео)

Џонсон је немилосрдно изругиван на Твитеру почетком месеца кад је новинара питао „Шта је то Алеп?“, пошто је упитан да коментарише ситуацију у том ратом разореном сиријском граду.

Он је касније објаснио да схвата шта се догађа у сиријском рату, али је у том тренутку блокирао и помислио да је Алеп нека скраћеница.

Иако је Либертаријанска странка једна од мањих у САД, очекује се да ће за Џонсона на предстојећим председничким изборима гласати бар део Американаца који су разочарани кандидатима двеју главних странака, републиканцем Доналдом Трампом и кандидаткињом демократа Хилари Клинтон.    

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала