Америчка агресија у Сирији довешће до тектонских потреса

© REUTERS / AMCСитуација у Сирији
Ситуација у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Непосредна агресија Вашингтона против Дамаска и сиријске војске довешће до „страшних, тектонских потреса“ на Блиском истоку“, сматра званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Амерички државни секретар Џон Кери на заједничкој конференцији за медије након састанка са руским министром спољних послова Сергејем Лавровим у Женеви. - Sputnik Србија
Кери признаје: Руси ме надмудрили у Сирији

„Мој задатак је да објасним зашто је тако важно држати се Споразума. Ако почне директна агресија Вашингтона против Дамаска и сиријске војске то ће довести до страшних, тектонских потреса не само на територији те земље, већ и у региону“, изјавила је Захарова на телевизији „Центар“.

Према њеној прогнози, смена режима ће довести до тога да уопште неће бити вакуума власти и политичког вакуума, јер ће он моментално бити попуњен „умеренима“, пошто нема никаквих умерених, „већ су то терористи свих боја са којима се не може ништа радити“.

„Штавише, све то ће још више да погорша и ирачки сценарио. Знамо да је ирачка војска постала база ДАЕШ-а на земљи и све против чега се у региону боре и коалиција и Русија долази отуда“, подсетила је она.

Раније је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио да ће Москва наставити да се придржава Споразума о Сирији који је склопила са Вашингтоном и да је за његову реализацију потребно направити поделу на снаге умерене опозиције и на снаге терориста Нусра фронта на шта су се обавезала САД.    

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала