Алармантно упозорење: Више од 100 џихадиста се вратило у Босну

© AP Photo / Jerome DelayЏихадисти
Џихадисти - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао је алармантно упозорење да се у Босну и Херцеговину вратило више од 100 џихадиста, који су ратовали у Сирији. Лукач је потврдио да сигурносне агенције РС сарађују сa осталим агенцијама у БиХ, али да та сарадња није на савршеном, већ само на задовољавајућем нивоу.
Терористи у Босни и Херцеговини - Sputnik Србија
Црногорци вратили вехабије у Србију и БиХ

„Уколико се на томе не буде заједнички радило, БиХ може да има много веће проблема са припадницима вехабијског покрета, који су углавном били починитељи терористичких аката. Већ постоје подаци да се више од сто људи вратило са сиријског ратишта у БиХ. Реч је управо о припадницима вехабијског покрета који су регрутовани у БиХ“, прецизира Лукач за „Срну“.

Министар Лукач је нагласио да Министарство унутрашњих послова Републике Српске највише сарађује са Американцима.

„У будућности ћемо у тај процес много више укључити наше јединице за подршку и сигурно се можемо носити са свим терористичким активностима и оним групама које би покушале да изврше неке терористичке нападе на територију Републике Српске“, наглашава Лукач.

„Не могу рећи да је било ко на свету способан да их предухитри у намери да нешто направе, али морају бити сигурни да ћемо реаговати врло брзо и узвратити много већом снагом него што очекују“, каже Лукач.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала