Медведев: Санкције су споредан проблем у руској економији

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Дмитриј Медведев
Премијер Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да санкције Запада нису главни проблем руске економије, већ су у питању структурални проблеми који су се накупили за претходних десетак година и који су деформисали целокупни економски систем.
Нафтна пумпа - Sputnik Србија
У Русији неће бити катастрофе у случају ниске цене нафте

„Рећи ћу искрено, санкције утичу лоше, али нису главни проблем. У нашој економији, као што је познато, за последњих десетак година су се накупили структурални проблеми, односно деформације у целокупном економском систему“, рекао је он.

Медведев је оценио да те проблеме није могуће решити ни у наредних десет година, јер целокупан економски систем вуче корене још из времена СССР-а.

„Наравно да постоје и позитивне и негативне последице тога. Било како било, систем захтева реформе, а за то је неопходно време. Из тог разлога ће економски раст зависити искључиво од наше ефикасности, односно од начина на који ћемо те проблеме решавати“, истакао је руски премијер.

Он је додао да Влада Русије очекује да ће негативни трендови, који су забележени претходних неколико година, потпуно нестати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала