Избор Србина за начелника Сребренице не сме ништа да промени

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Томислав Николић
Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас поводом могућег избора Србина Младена Грујичића за начелника Општине Сребреница да то не сме ништа да промени, посебно према ономе што се тамо дешавало.

„Десио се злочин, локална самоуправа га обележава и то што ће Србин управљати градском администрацијом не значи како ћемо ми из Србије заборавити на то што се дешавало у рату. Ми смо грехе оних који су из нашег народа препознали, признали, ожалили и нећемо да их заборавимо“, рекао је Николић.

Николић је рекао и да му је занимљиво за истраживање то што је у Херцеговини победила Додикова странка, што до сада, подсетио је, није био случај.

Избори у БиХ: Велики пораз Бакира Изетбеговића

То би, како је навео, требало да значи да ће се спроводити целокупна државна политика на целој територији РС преко локалних самоуправа, додајући да је посао локалне администрације да разговара са грађанима и да им учини живот лакшим.

„Надам се да ће Херцеговина сада постати у сваком смислу део РС. Чини ми се да је до сада била запостављена, да је дошло до пражњења територије и да је насељеност Херцеговине била у питању“, рекао је Николић.

Грујичић испред Дураковића

Према новим прелиминарним резултатима Централне изборне комисије Босне и Херцеговине (ЦИК БиХ), нови начелник Сребренице би требало да буде Младен Грујичић, заједнички кандидат српских странака.

Грујичић је наиме освојио 67,96, а Дураковић 31,76 одсто гласова.

Према информацијама председника ЦИК БиХ, у Сребреници је од 27 бирачких места обрађено 21.

Према ранијим изјавама Дураковића, он очекује гласове поштом и особа који су гласали у одсуству, а то је укупно још 3.300 људи.

Међутим, лидер СНСД-а Милорад Додик је синоћ на конференцији за новинаре, након затварања бирачких места, рекао да ниједна „врећа“, која дође са стране, неће моћи да промени постигнути резултат.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала