Пијани Пољаци гађали муслимане сланином

© Flickr / Kim AhlströmСланина
Сланина - Sputnik Србија
Пратите нас
Двојица Пољака који су носили тамне униформе бацали су сланину на муслимане који су припремали за вечерњу молитву у Рахман џамији у Камдену у Великој Британији.

Након што су бацили месо на присутне у џамији, Матеуш Павликовски и Пјотр Чак-Зуковски такође су бацили сланину (забрањено јело у исламу) у одељак са ципелама, а нека парчад упала су и у саме ципеле. Власти забринуте због безбедности привеле су обојицу.

Да ли је Европа пред верским ратом

Њих двојица су побегли након сукоба са муслиманима који су дошли на молитву, а полиција је убрзо дошла и успоставила ред. Павликовски и Зуковски су касније ухапшени због изазивања расне мржње.

„Ово је необичан и јединствен случај. Оба оптужена су пореклом из Пољске. У цивилизованим, западним, демократским државама свако има право да изрази своје мишљење и користи предности слободе говора. Али постоје границе које морамо успоставити да би сви користили то право“, рекао је за „Мирор“ тужилац Захид Хусеин.

Он је додао да су њих двојица прешли те границе када су пијани насрнули на џамију.

„Нажалост, њих двојица су у овом случају прешли те границе. Ово је злочин из мржње на високом нивоу. То је исламофобија. Два преступника учинила су дело које је грубо увредљиво и дубоко мрско великом делу заједнице“, рекао је тужилац.

Према писању медија, у Камдену је прошле године порастао број криминалних дела на религиозној и расној бази са 422 у 2014. на 531 у 2015. години.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала