Немачка: Експлозив, потера за Сиријцем бомбашем и хапшење саучесника (фото, видео)

© AP Photo / Nonstop News via APПрипадници немачке полиције окружују стан у граду Хемниц. Полиција је спровела евакуацију, а медији преносе да је пронађен експлозив
Припадници немачке полиције окружују стан у граду Хемниц. Полиција је спровела евакуацију, а медији преносе да је пронађен експлозив - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка полиција саопштила је данас да је пронашла неколико стотина грама експлозивног материјала у стану Сиријца за којим се трага због сумње да је припремао бомбашки напад у граду Хемницу, као и да је у притвору задржала три особе које се доводе у везу са осумњиченим.

Полиција је на Твитеру навела и да су неопходне нове мере за евакуацију након што је експлозив пронађен у стану у Хемницу, преноси АФП.

Портпарол полиције у Саксонији Том Бернхарт рекао је новинарима да је експлозивни материјал био „релативно добро сакривен“ у стану, у који је полиција раније данас упала.

Он је додао да полиција испитује три приведене особе надајући се да ће им оне пружити информације које би могле да помогну у проналажењу осумњиченог, пренео је АП.

Бернхарт је прецизирао да су две особе, које познају осумњиченог Сиријца, приведене на подручју железничке станице у Хемницу, док је трећа особа приведена у центру тог немачког града.

Полиција још трага за осумњиченим, који је идентификован као 22-годишњи Џабер Албакр из Сирије.

Полиција у Саксонији издала је потерницу за Албакром, који је рођен у Сирији јануара 1994. године.

Како се наводи у потерници, Албакр је обучен у црну дуксерицу са капуљачом и осумњичен је за „припремање бомбашког напада“.

Полиција је претходно окупирала стамбену зграду у Хемницу због сумње да се у стану налазе експлозивне направе и да је могућ бомбашки напад.

„Фокус онлајн“ јавио је да је Албакр неко време био под надзором полиције и тајних служби и да је планирао бомбашки напад на један немачки аеродром.

Како јавља „Билд“, око 13 сати чула се јака експлозија. Полиција је упозорила грађане да не излазе на улице и прате полицијска обавештења. Затворене су оближње улице, а полиција је спровела евакуацију.

„Верујемо да се спремао терористички бомбашки напад“, изјавила је портпаролка криминалистичке полиције из Дрездена.

„Билд“ је јавио да је експлозију проузроковала полиција током покушаја уласка у стан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала