Горбачов: Свет без нуклеарног наоружања није утопија већ императив

© Sputnik / Sergey GuneevМихаил Горбачов
Михаил Горбачов - Sputnik Србија
Пратите нас
Свет је дошао до веома опасне тачке, неопходно је зауставити се и обновити дијалог, јер би у супротном то била велика грешка, изјавио је последњи председник СССР-а Михаил Горбачов.

„Не желим да дајем специјалне инструкције, али морам рећи да је потребно зауставити се. Неопходно је започети дијалог. Недостатак комуникације може да буде највећа грешка“, рекао је он.

Михаил Горбачов - Sputnik Србија
Горбачов: НАТО се спрема за рат

Према речима Горбачова, потребно је окренути се главним приоритетима — смањењу нуклеарног наоружања, борби против тероризма, али и очувању екологије, док је све остало у другом плану.

„Свет без нуклеарног наоружања није утопија већ потреба. Не смемо заборавити шта стоји иза примене нуклеарног наоружања. То се може догодити случајно, као последица техничке грешке, али и намерно, односно због зле намере неког појединца — лудака или терористе. А сами знате какве су последице“, упозорио је последњи совјетски лидер.

Све земље морају да преговарају о нуклеарним капацитетима док год нуклеарно наоружање не буде у потпуности уништено, додао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала