Напад са територије Јемена на амерички разарач

Пратите нас
Два пројектила испаљена су у правцу једног америчког разарача у Црвеном мору са територије Јемена под контролом побуњеника Хути, али нису успела да га погоде, саопштила је америчка морнарица. Хути демантују да су гађали брод.

„Разарач Мејсон је приметио два пројектила у размаку од 60 минута док је пловио Црвеним морем у близини обале Јемена. Оба пројектила су пала у воду пре него што су стигла до брода“, изјавио је портпарол Пентагона Џеф Дејвис, пренео је Ројтерс.

Он је рекао да на броду није било повређених ни штете.

Амерички разарач „Вилијам Пи Лоренс“ - Sputnik Србија
Амерички разарач покушао да „отера“ руски брод од „Харија Трумана“

АП наводи да је претходно један брод Уједињених Арапских Емирата претрпео велику штету у сличном ракетном нападу.

У међувремену, са територије Јемена је испаљен још један пројектил, а мета је, како се чини, била саудијска ваздухопловна база у близини Меке, што је до сада напад најдубље у територију те земље који су извршили шиитски побуњеници и њихови савезници.

„Покрет Хути негира да је гађао било који брод у водама Јемена“, рекао је Ројтерсу један од њихових функционера који је желео да остане анониман.

Хути су испалили низ пројектила на Саудијску Арабију од када је коалиција арапских земаља предвођена Саудијском Арабијом покренула офанзиву против њих у Јемену у марту 2015. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала