Мило организује дијаспору и плаћа 250 евра глас

© Sputnik / Сенка МилошБилборд ДПС-а у Црној Гори
Билборд ДПС-а у Црној Гори - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Портал „Бошњаци“ објавио је спискове бирача из дијаспоре које је ДПС звао или планира да зове да дођу да гласају на изборима у недељу, а четворо њих потврдило је „Вијестима“ да су их из ДПС контактирали, док је двоје потврдило да им је из те партије обећано плаћање путних трошкова уколико дођу да гласају.
Председник Српске народне партије Ненад Поповић - Sputnik Србија
Ни Турци нису прогонили Србе као Мило

Зијад Шкријељ, који живи у Француској, казао је „Вијестима" да га је звао Изет Шкријељ, члан месног одбора ДПС у Петњици, и обећао му 250 евра за путне трошкове.    

„Јесу, звали су ме. Изет Шкријељ, сигурно ви знате њега, он је за то, иначе ако сносе путне трошкове, није проблем, ја ћу да дођем да гласам, ако не, онда нећу. Рекли су, али све се мења, све је могуће у Црној Гори. Ја долазим бусом, рекли су, ако је то тачно. Је ли у реду што се тога тиче, како сам ја чуо, плаћају се путни трошкови, како је Изет Шкријељ рекао да је 250 евра. Да нагласим како је речено за нас који долазимо из иностранства, не знам је ли тачно. Он је мени рекао, да није проблем, да се трошкови сносе, ако је тако, ја ћу доћи једно недељу дана“, рекао је Зијад Шкријељ.

Ерна Личина из Словеније рекла је да су је звали из ДПС и рекли јој да ће јој дати новац уколико дође да гласа.

Харија Растодер, која живи у Швајцарској, рекла је да су њеној браћи рекли да дођу, да ће и она доћи, да ће платити карту и да не зна да ли ће јој неко дати новац кад дође у Црну Гору.

Јусуф Аговић из Луксембурга казао је да су га звали, али да нико није помињао новац, и да он није ни питао да ли се пут плаћа.

Минела Зилкић, која живи у Србији, а такође се налази на списку, рекла је „Вијестима“ да је нико није контактирао.

Корице књиге Зашто Мило није битан - Sputnik Србија
Милачић тврди да Мило није битан

Портал „Бошњаци“ објавио је спискове са именима неколико стотина бирача из дијаспоре у којима су и њихови матични бројеви и бројеви телефона. Имена у списковима означавана су црвеном, плавом и зеленом бојом, док поред појединих имена пише и „стигао“,  а поред неких „не“. На списковима се налазе људи из бихорског краја који живе у иностранству.

Објављен је и списак са „координаторима“ за села, који су задужени да зову одређене људе. На списку „координатора“ налази се седам чланова петњичког одбора ДПС: Изет Шкријељ, који је према списку задужен за исељенике из Јаворове, Изет Адровић, задужен за исељенике из Врбице, Самир Гарчевић за Петњичане, Муслија Калић за расељенике из Годочеља, Адис Личина за Радманце, Рехо Рамчиловић за Лагаторе и Сенад Растодер за Савин Бор. На списку „кординатора“ су још Рифат Скендеровић, Рамиз Шкријељ, Јонуз Личина, Решид Кораћ, Ферид Паламар и Денис Шаботић.

„Вијести“ су покушале да контактирају све „координаторе“, али су сви били недоступни.

На порталу „Бошњаци“ наводи се да је црногорска власт одредила подобне координаторе у свим местима са бошњачком популацијом, али и по целој дијаспори, који „уходе и пресрећу грађане“, посебно у Луксембургу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала