Путин одложио сусрет са Оландом

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoПредседници Француске и Русије, Франсоа Оланд и Владимир Путин
Председници Француске и Русије, Франсоа Оланд и Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је одбио француску понуду да на састанку са председником Француске Франсоа Оландом разговара само о Сирији, председник Русије Владимир Путин одложио је посету Паризу која је била планирана за 19. октобар, објавио је Ројтерс, позивајући се на изворе из администрације француског председника.

„Јутрос је било контаката између Кремља и Јелисејске палате како би се Путину понудила радна посета са Сиријом као темом и која би искључила све остале догађаје у којима би Оланд могао да учествује. Као одговор на тај предлог Русија је изјавила да жели да одложи посету планирану за 19. октобар“, рекао је тај извор.

Московски Кремљ - Sputnik Србија
Кремљ: Посета Путина Паризу и даље стоји, упркос изјавама Оланда

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да је Путин одлучио да одложи посету Француској јер није било могуће реализовати све тачке из његовог програма.

Како је рекао, председник Русије је требало да отвори нову руску цркву и да посети изложбу руских уметника у главном граду Француске.

Упитан зашто су ти догађаји били искључени из програма, Песков је рекао да на то одговор треба да да француска страна.

Он се осврнуо и на медијске тврдње о томе да се Путин налази у изолацији на међународној сцени рекавши да оне немају везе са реалношћу.

„Председник није у изолацији. Прошле недеље француски медији су објавили да је руски председник наводно инсистирао на посети Француској у покушају да изађе из изолације. То је апсолутно апсурдно“, казао је Песков.

Оланд је јуче сугерисао да би одговорни за нападе на Алеп могли да се суоче са оптужбама за ратне злочине због бомбардовања другог по величини сиријског града и навео да би то суђење могло да се одржи пред Међународним кривичним судом у Хагу. Оланд је у интервјуу за француску телевизију ТМЦ рекао и да ће можда одбити да се састане са руским председником Владимиром Путином, који би следеће недеље требало да посети Француску.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала