Москва: Од недостатка сарадње са Русијом корист имају терористи

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Корист од недостатка жеље Вашингтона да сарађује са Русијом око Сирије имају искључиво терористи, док је Русија учинила све што је у њеној моћи како би успоставила партнерство са САД у борби против тероризма у тој земљи, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

Он је наступајући на Форуму за безбедност у Пекингу изразио жаљење што су САД изашле из споразума са Москвом о Сирији, који је са великим потешкоћама усаглашен на нивоу шефова дипломатија двеју земаља још почетком септембра.

Алеп, Сирија - Sputnik Србија
Србија шаље хуманитарну помоћ у Алеп

„Американци су одбили да раздвоје опозицију од терориста Нусра фронта, али и да пруже помоћ када је реч о ослобађању пута Кастело — најважнијег пута за достављање хуманитарне помоћи у Алеп. Тиме је Вашингтон извојевао Пирову победу обуставивши дијалог са Русијом“, истакао је Антонов.

Он је додао да Русија не може да поверује да је Вашингтон одлучио да се не бави дипломатијом већ да се усредсреди на војно решење за Сирију — од сличних деструктивних потеза Вашингтона корист имају искључиво терористи.

Антонов је такође рекао да је Русија спремна да развија дијалог са САД, међутим искључиво под равноправним условима и уз узајамно поштовање, а радиће и на даљој сарадњи са међународном заједницом, УН и Саветом безбедности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала