ЦИК БиХ одбацио 11 захтева за поништење и понављање избора

Пратите нас
Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је на данашњој седници одбацила 11 захтева за поништење односно понављање избора на појединим или свим бирачким местима у неким изборним јединицама.

Захтеви који су се односили на поништење избора су одбачени као недопуштени уз образложење да ће се наводи из захтева узети у обзир и Централна изборна комисија БиХ ће реаговати по службеној дужности ако за то буде елемената, али након утврђивања изборних резултата.

Нови начелник Сребренице Младен Грујичић говори на конференцији за медије. Младену Грујичићу и његовој супрузи синоћ је упућена претећа СМС порука. - Sputnik Србија
ЦИК БиХ: Грујичићу у Сребреници 63,82 одсто гласова

А захтеви којим је тражено понављање избора су одбачени као преурањени, јер да би се негде поновили избори пре тога морају бити поништени.

Централна изборна комисија БиХ данас је донела 20 закључака којим се захтеви за поновно бројање гласачких листића на појединим бирачким местима у појединим изборним јединицама одбацују због преурањености.

Како се наводи, тек након што Централна изборна комисија БиХ објави утврђене изборне резултате, политички субјекти у року од три дана могу да поднесу захтев за поновно бројање, и то искључиво под условима и на начин прописан законом.

Централна изборна комисија БиХ тренутно објављује прелиминарне резултате и због тога је преурањено подносити захтеве за поновно бројање, саопштено је из ЦИК-а.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала