Побољшање руске економије условљено добром буџетском политиком

© Sputnik / Aleksandr Astafiev / Уђи у базу фотографијаRussian Finance Minister Anton Siluanov
Russian Finance Minister Anton Siluanov - Sputnik Србија
Пратите нас
Побољшање ситуација у руској економији директно је повезано са изузетно добром буџетском политиком, изјавио је министар финансија те земље Антон Силуанов.

Он је као пример добре финансијске политике навео смањење инфлације са 17,6 одсто од почетка кризе на тренутних 5,8 одсто.

Како је рекао, ти показатељи условљени су спроведеном буџетском консолидацијом током 2016. године што није довело до раста незапослености.

Вицепремијер Русије Игор Шувалов - Sputnik Србија
Руска економија се прилагодила санкцијама

„Ова година је била изузетно важна и компликована за Русију, али успели смо да је преживимо, а у будућности ће се ситуација развијати у позитивном тренду“, нагласио је Силуанов.

Он је додао да ће Министарство финансија Русије до 28. октобра предати предлог федералног буџета за период од 2017. до 2019. године.

Истовремено, министар за економски развој Русије Алексеј Уљукајев сматра да ће Русија од приватизације у периоду од 2017. до 2019. године зарадити око 300 милијарди рубаља, односно око 4,3 милијарди евра.

Огласила се и директорка Централне банке Русије Елвира Набиулина која је рекла да Русију не очекује нова девалвација рубље као што је то био случај 2014. године.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала