Шта је Николић рекао Карићу

© Фото : youtube/KARIĆ company familyБогољуб Карић
Богољуб Карић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић рекао је да се за време војне параде у Москви видео са председником „БК групе“ Богољубом Карићем и да у томе не види ништа лоше.
Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Србе и Русе не питајте за цену слободе

„Састао сам се са Богољубом Карићем за време војне параде у Москви, састао бих се опет и не мислим да сам ишта крив. Попио сам кафу с њим, као што бих попио са свима вама“, рекао је за Спутњик председник Николић током боравка у Санкт Петербургу, где је отворио почасни конзулат Србије.

Он је објаснио да их је у хотел сместила руска администрација, да су њих двојица стари познаници и пријатељи.

„Ја мислим и дан-данас да је он политички прогоњен, а да је у Русији потпуно слободан човек“, рекао је председник Србије.

Николић је такође навео да га је Карић питао када ће против њега бити скинута оптужница, а он му је одговорио да се тиме баве правосудни органи.

„Баш тако сам му и реко: Богољубе, време када је могло да се каже оптужите или скините оптужницу против тога и тога је прошло. То сада раде само правосудни органи. Да ме је неко и раније питао, ја бих му рекао да сам се видео с Богољубом Карићем, с тим што се он виђао и пре и после тога с медијима, па би требало покупити и све новинаре и мене и саслушати шта смо то ми ковали са њим против Србије“, рекао је Николић.

Он објашњава да не утиче на правосуђе, да неће ни да отежава нити да олакшава, али „срести човека у Москви и окренути главу, то на мене уопште не личи“. Председник је још рекао да он лично Карићу ништа не замера.

„И даље сматрам да је оптужница против њега политички мотивисана“, додао је председник Србије.

Карић је јуче најавио да ће се врло брзо из Москве вратити у Србију, али да се неће бавити политиком.

Рекао је и да се већ десет година није видео са премијером Александром Вучићем, али да се недавно срео са председником Николићем приликом његове посете Русији. Како је навео, председник Србије му је на питање о његовој оптужници рекао да „не можемо да се мешамо у правосуђе“.

Премијер Србије Александар Вучић и премијер Русије Дмитриј Медведев у Москви - Sputnik Србија
Медведев ускоро у Београду

Николић очекује посету Медведева почетком следеће године

Председник Србије Томислав Николић очекује да ће премијер Русије Дмитриј Медведев у Београд доћи почетком следеће године.

„Ту посету треба добро припремити за почетак следеће године“, рекао је Николић за Спутњик у Санкт Петербургу.

Датум посете Медведева Србији био је предмет нагађања по медијима, а амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је недавно да је позив Медведеву да посети Србију на снази, али да конкретан датум није никада одређен, те да је датум који се појављивао у медијима „неко измислио“.

Чепурин је подсетио да су премијери Србије и Русије, Александар Вучић и Дмитриј Медведев, пре годину дана разговарали у Москви, а да ће тема њиховог састанка у Србији обухватити широк спектар питања, највише економских.  

Он је потврдио и да у првој половини децембра у посету Србији долази шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала