Бечић позвао опозицију на договор против ДПС-а

© FB/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna GoraАлекса Бечић председник Демократа
Алекса Бечић председник Демократа - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић позвао је лидере опозиционих политичких субјеката, који су се јавно обавезали да неће ићи у постизборну коалицију са Демократском партијом социјалиста, да одмах након прелиминарних резултата седну за један сто и одговорно сагледају актуелни политички тренутак.

„Предлажем свим лидерима и представницима опозиционих политичких субјеката, који су се јавно обавезали да неће са ДПС-ом, да одмах након прелиминарних резултата седну за један сто, размене све информације о злоупотребама које су пратиле изборни процес, изврше потребне анализе и одговорно сагледају актуелни политички тренутак“, навео је Бечић у саопштењу.

Демократе су, како је рекао, свесне чињенице да је ове изборе пратио највећи број икада забележених злоупотреба, али и веома одговоран и озбиљан однос грађана, опозиционих политичких субјеката и невладиног сектора.

Демократски фронт лого - Sputnik Србија
ДФ: Опозиција побеђује (видео)

Према његовим речима, парцијална координација, која не би укључивала све представнике респектабилних опозиционих субјеката, нити би била добра, нити би за Демократе била прихватљива.

Он је поручио да је мир вредност која нема алтернативу.

„Дужни смо да увек и на сваком месту, а поготово у тренуцима који су изузетно политички осетљиви, пазимо на ту чињеницу. Од неодговорних поступака власти бранимо се осмијехом. А како би другачије, ако је Црна Гора најлепша држава на Балкану“, рекао је Бечић.

ИЗ МИНУТА У МИНУТ: ДПС-у 35, опозицији 40 мандата

Он је позвао све грађане Црне Горе да у случају дуго очекиване и извесне победе опозиције своје задовољство изразе у својим домовима и страначким просторијама.

„То је мој апел, за који се надам да ће бити прихваћен, поготово од оних који су данас заокружили Демократе и дали поверење Демократској Црној Гори“, навео је Бечић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала