Лозана: Желимо да Сирија остане целовита држава

© Wikipedia / Bernard Gagnon Дамаск
Дамаск - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви учесници сиријских преговора у Лозани потврдили су спремност да Сирија буде сачувана као целовита држава, док је Русија указала да је неопходно спровести раздвајање опозиције од терористичких организација, саопштило је руски Министарство иностраних послова.

Како се наводи, учесници су сагласни да о будућности Сирије треба да одлучују искључиво Сиријци, и то путем политичког дијалога.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, Специјални изасланик ЕУ за Сирију Стафан де Мистура и секретар САД Џон Кери - Sputnik Србија
Лозана: Без споразума о примирју у Сирији

Истовремено, руски шеф дипломатије је приликом сусрета инсистирао да је за увођење прекида ватре неопходно довршити процес раздвајања „умерене опозиције“ од терориста Нусра фронта, али и других терористичких организација.

Он је истакао да је за успешно спровођење тог процеса неопходно да се укључе све стране.

Лавров је додао да ће све операције против терориста ДАЕШ-а и Нусра фронта за то време бити настављене, закључује се у саопштењу.

У суботу је у Лозани одржан министарски сусрет о Сирији у којем су учествовали представници Русије, САД, Ирана, Катара, Саудијске Арабије, Турске, Египта, Ирака, Јордана, као и специјални изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала