Погинуо један од команданата устаника ДНР

© Sputnik / Геннадий Дубовой / Уђи у базу фотографијаЈедан од устаника ДНР са позивним именом Моторола у Доњецку
Један од устаника ДНР са позивним именом Моторола у Доњецку - Sputnik Србија
Пратите нас
Командант јединице устаника самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Арсен Павлов звани Моторола погинуо је данас у Доњецку, преноси агенција РИА Новости позивајући се на извор у безбедносним снагама ДНР.
Украјински тенкови на пункту Горловка, Донбас - Sputnik Србија
ДНР: Украјинска војска довлачи тенкове и артиљерију

„Према првим информацијама, данас је погинуо један од команданата оружаних снага ДНР Арсен Павлов. Тренутно се те информације проверавају“, рекао је извор.

Место дешавања окружено је припадницима Министарства унутрашњих послова и Министарства војске ДНР. На месту се налазе припадници Министарства за ванредне ситуације и тамо дежура неколико возила хитне помоћи, јавио је репортер РИА Новости. Забрањени су пролазак поред зграде и улазак у двориште зграде где се десила несрећа.

Један од путева који воде према кући Павлова блокиран је оклопним транспортером.

Представник самопроглашене Доњецке Народне Републике у контакт-групи за решавање ситуације у Донбасу Денис Пушилин потврдио је да је у Доњецку убијен један од команданата ДНР Арсен Павлов.

Украјински тенкови - Sputnik Србија
Украјина и даље допрема тешко наоружање на границу са Донбасом

„Потврђујем информацију. Убачена је експлозивна направа домаће производње“, изјавио је Пушилин.

Он је додао да је градске власти објавиле план „Пресретање“.

Павлов је постао познат по директним преносима на интернету са линије фронта код Славјанска 2014. године. Учествовао је у борбама за Иловајск, код Доњецког аеродрома и у области Дебаљцево. За успехе у одбрани награђен је Георгијевским крстом ДНР.

У јуну ове године на њега је покушан атентат. У близини трауматолошког центра у Доњецку дошло је до експлозије у којој је уништено седам аутомобила, две зграде болнице су оштећене, али није било повређених.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала