Обама: Трампово уздизање Путина је без преседана

© AFP 2023 / Jim WatsonАмерички председник Барак Обама
Амерички председник Барак Обама - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Барак Обама данас је оптужио Републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа да Владимира Путина обасипа похвалама и обликује своју политику по угледу на руског председника у степену који је „без преседана у америчкој политици“.

Обама је истакао да је, иако га Трамп ретко чиме више изненађује, „изненађен и узнемирен“ тиме што републикански сенатори, према његовим речима, понављају ставове свог председничког кандидата када је у питању Русија, пренела је агенција АП.

Контролна соба у телевизији - Sputnik Србија
Амерички мејнстрим медији шире антируску хистерију

„То је прилично велика промена. Мораћете да питате њих за објашњење“, рекао је Обама на заједничкој конференцији за штампу са италијанским премијером Матеом Ренцијем у Белој кући.

Трамп је у прошлости хвалио Путина као снажног лидера и критиковао Обаму и кандидаткињу Демократске странке за председника САД Хилари Клинтон због погоршања односа званичног Вашингтона са Москвом.

Трамп је у јучерашњем интервјуу изјавио да Русија „не може да поднесе“ ниједног америчког демократу, а такође је обећао ближе односе са Путином уколико буде изабран за председника, почев од могућег састанкоа са руским лидером и пре своје инаугурације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала