Терористи отворили ватру на становнике који напуштају Алеп

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаАлеп
Алеп - Sputnik Србија
Пратите нас
Милитанти терористичке организације Нусра фронт отворили су ватру на велику групу цивила која се окупила код улаза у хуманитарни коридор у подручју Бустан ел Касра, саопштили су припадници сиријске самоодбране.
Ситуација у Алепу - Sputnik Србија
Терористи прете стрељањем грађанима који желе да напусте Алеп

„У Бустан ел Касру се окупило између 2.000 и 2.500 цивила који су хтели да искористе коридоре и побегну из источног Алепа. Милитанти Нусра фронта су отворили ватру на масу и нису их пустили. Неколико људи је рањено“, саопштили су припадници сиријске самоодбране, позивајући се на сопствене изворе.

Од јутрос терористи из минобацача гранатирају место евакуације и из лаког наоружања пуцају на њега. Тамо се налазе возила хитне помоћи и аутобуси. Како су саопштили становници источних квартова њима су терористи запретили да ће стрељати све које пожеле да напусте град.

У Алепу је данас од 8 сати на снази хуманитарни прекид ватре. Ваздушно-космичке снаге Русије и сиријске снаге су прекинуле бомбардовање положаја терориста у Алепу.

Генералштаб Оружаних снага Русије је у среду саопштио да ће на молбу међународних организација хуманитарни прекид ватре у Алепу 20. октобра бити продужен за још три сата, што ће омогућити представницима УН и Црвеног полуострва из Сирије да ураде све што је потребно за безбедну евакуацију цивила и болесних и рањених становника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала