Вучић: Нисам под притиском због помоћи Алепу

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Председник Владе Србије Александар Вучић у Нишу
Председник Владе Србије Александар Вучић у Нишу - Sputnik Србија
Пратите нас
Не видим и даље никакав проблем у томе што смо послали ћебад, шећер, лекове у Сирију, то не значи да се сврставамо на неку страну и нисам изложен било каквим притисцима због тога, рекао је премијер Александар Вучић.
Александар Вучић и Мајкл Давенпорт - Sputnik Србија
Вучић: Имам и сан и план

„Нисам се суочио са богзна каквим притисцима, али и да се суочим то не би ништа променило, пошто је Србија суверена земља“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је Србија изложенима критикама и притисцима због слања хуманитарне помоћи у Сирију.

Како је приметио, то му питање постављају само новинари Б92 и „још две мале телевизије“, а полемике на ту тему није видео нигде.

Да би објаснио смисао тог питања, додао је, суштина је „јесмо ли се због ћебади, шећера лекова, које смо слали руским авионима, сврстали на страну коју подржавају Руси или Американци“.

Влада ради само оно што је у интересу Србије, а овог пута је то да „покажемо хумано лице“, прецизирао је Вучић.

„Нисмо слали ни тенкове, ни пушке, и немој да ми предавања држе они који само са друге стране држе уперене цеви према некоме у било којој земљи на свету, јер ми цевима не управљамо“, приметио је Вучић, додајући да је вођење унутрашње и спољне политике земље његов посао, а не Руса или Американаца.

Ако постоји нема примедба на такав став и на слање хуманитарне помоћи то би волео да чује, а овако Срби иначе воле да воде високу политику и да се сврставају, рекао је премијер.

„Ја то не волим, волим да отварам овакве погоне (нови погон ’Мекарофа‘ у Кикинди)“, поручио је Вучић.

Упитан шта се догађа са Српско-руским хуманитарним центром у Нишу, Вучић је рекао да је право питање вероватно да ли су они добили дипломатски имунитет, па је на то одговорио:

„Нису, а када буде промена бићете обавештени… ако их буде“, закључио је Вучић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала