Рат за људе: Мигранти потребни Европи ко ’леба

© AP Photo / SUBСукоб неонациста и миграната, Немачка
Сукоб неонациста и миграната, Немачка - Sputnik Србија
Пратите нас
Једну половину економског развоја западних земаља за последњих 65 година чинио је раст продуктивног рада, а другу половину повећање броја становника. То је разлог зашто текућа демографска криза развијене земље лишава половине економског раста.
Референдум, Мађарска - Sputnik Србија
Мигранти (ће) слабо (да) диване мађарски

Просек фертилности (број деце на једну жену) на Западу је око 1,75, a за просту репродукцију становништва потребно је просек од 2,1 детета на једну жену. Једно од решења је „увоз“ становништва из слабије развијених земаља, што са задовољством користе и Запад и Русија, пише руски портал „На линији“. 

Раст миграције је почео деведесетих година прошлог века, износи 100 милиона људи и не намерава ту да се заустави. То значи да ће се наставити рат за људе и умове.

Мигранте треба асимиловати у своје друштво, али је то решиво питање. Не за месец дана, али за више година и деценија свакако. Неко је у томе више успешан (Немачка), а неко мање (Француска). Међутим, главно је да долазе милиони руку, које су потребне за нискоквалификоване послове, док се домицијално становништво бави висококвалификованим пословима. Чак ни Русија нема проблем са запосленошћу свог становништва, без обзира на огромну миграцију.

Не желећи да се помири са слабим економским растом, Европа мора да пушта мигранте и на то не треба гледати као на нечији хир. Чак је и у Немачкој тренутна велика миграција недовољна да повећа радно способно становништво и она само нивелише смањење сопственог становништва. Стога је логично претпоставити да ће се наставити агресивна миграциона политика Немачке.    

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала