Николић: Безумно да нам неко замери због хуманитарне помоћи

© Tanjug / RADE PRELICТомислав Николић
Томислав Николић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић је изјавио данас да би било безумно да неко замери Србији што је послала хуманитарну помоћ Сирији и граду Алепу, додајући да ће уколико се то догоди Србија са презиром одбацити прекор.
Припремање хуманитарне помоћи за Алеп на аеродрому у Нишу. - Sputnik Србија
„Иљушин“ са српском помоћи одлетео за Сирију (фото, видео)

„Било би безумно да било ко замери некоме због тога што се бави хуманитарним радом или зато што даје своју помоћ без икакве накнаде. Србија помаже невољнике широм света, јер је често била у прилици да је други помажу и због тога не очекује прекор, а ако стигне неки прекор ми ћемо то да одбацимо, рекао бих са презиром“, рекао је Николић одговарајући на питања новинара у Крушевцу.

Цитирајући Библију, председник је поручио да „десна рука не зна шта је дала лева“, а да наш народ каже да „када чиниш добро дело немој да удараш у велика звона“.

„Ми чинимо добра дела свуда где можемо у свету и ми то не објављујемо, али заиста не очекујемо да било ко замери да ли смо на левој или десној страни упутили помоћ, да ли смо упутили у Русију или ЕУ ако они не говоре између себе или се свађају“, казао је председник Србије.

Николић је нагласио да свако дете где год да живи, а нема услове за живот или је изгубило кров над главом заслужује да „Србија каже ево имамо оволико колико имамо и толико ћемо да дамо“.

Не видим ко би могао да буде бољи председник

Николић је изјавио да још не размишља о председничким изборима, да није тражио подршку ни од кога, али и да тренутно не види ко би сада тај посао могао боље да обавља.

Томислав Николић пије воду. - Sputnik Србија
Николић о кандидатури: Not yet

Одговарајући на питања новинара да ли је тражио подршку Александра Вучића за председничке изборе и на коментаре да се у јавности не појављују тако често заједно, он је рекао да је свакодневно у контакту и на вези са премијером, а да ће се убудуће чешће појављивати заједно у јавности.

На питање новинара да ли то што су се данас заједно појавили у Градској кући у Крушевцу, где је потписан уговор са немачким инвеститором, значи да ту има неке симболике, Николић је рекао да ће се и сутра заједно појавити.

„Појавићемо се и сутра заједно, ми имамо различите послове, а ако тражите неку симболику у томе, ево од сада ћемо се више појављивати заједно у јавности, али нема потребе, јер смо на сталној вези и контакту и зато што ни он ни ја не водимо политику због које би неко од нас имао неку примедбу или неки приговор. Ако заиста треба да се појављујемо чешће заједно, сад вам обећавам, од данас ћемо се појављивати чешће заједно“, рекао је он.

На питање да ли ће се вратити у СНС ако следеће године више не буде председник Србије Николић је одговорио:

„А што ме питате уколико не будем? Хајде питајте ме уколико будем председник.“

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала