Гадафијев брат: Запад због Русије уништио Ирак, Сирију, Либију и Јемен

© Фото : Youtube/RT на русскомБрат покојног Моамера Гадафија Ахмед Гадафи
Брат покојног Моамера Гадафија Ахмед Гадафи - Sputnik Србија
Пратите нас
Запад је уништио земље попут Ирака, Сирије, Либије и Јемена због тога што су одржавале добре односе са Русијом, изјавио је брат убијеног либијског лидера Муамера Гадафија – Ахмед Гадафи у интервјуу за РТ поводом пете годишњице од његове смрти.

Он је рекао да је Гадафи такође настојао да уједини афричке земље, што је послужило као један од већих разлога да се те земље униште, јер је таква иницијатива протумачена као потенцијално ограничавање доступности афричком богатству.

Графит Муамера Гадафија у Бенгазију - Sputnik Србија
Гадафи је убијен јер је био против страних војних база у Африци

„Пре пет година у Либији се догодио злочин, за који су одговорне западне земље. Ми желимо да се спроведе истрага, с обзиром да је НАТО извршио офанзиву на нашу земљу, због чега је погинуло 30.000 људи. Пет година је прошло од тог тренутка, а Савет безбедности није за све то време упутио ниједну комисију да истражи случај. Ми ћемо истрагу захтевати од новог генералног секретара УН“, истакао је Ахмед Гадафи.

Он је нагласио да је и сам председник САД Барак Обама изјавио да је његова највећа грешка била свргавање режима у Либији, што су речи председника земље која је чланица Савета безбедности УН.

„Чак је и британски парламент потом потврдио да се у Либији револуција није одвијала, већ да је у питању била заблуда“, додао је Гадафијев брат.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала