„Викиликс“ негирао објављивање докумената о америчким изборима

© REUTERS / Peter NichollsOснивач Викиликса Џулијан Асанж
Oснивач Викиликса Џулијан Асанж - Sputnik Србија
Пратите нас
Џулијан Асанж није објавио документа која се односе на предизборну кампању у САД из Амбасаде Еквадора у Лондону, наводи се на сајту „Викиликса“.
Кандидат Републиканске партије Доналд Трамп и кандидат демократа Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Викиликс: Новинар саветовао Хилари да „ликвидира“ Трампа

„’Викиликс‘ никада није објављивао из надлежности Еквадора, нити има намеру да то учини. Исто тако господин Асанж није достављао документа из Амбасаде“, пише на твитер-налогу „Викиликса“.

Саопштење „Викиликса“ уследило је након одлуке еквадорских власти да одузму Џулијану Асанжу интернет у амбасади у Лондону.

„Право Владе Еквадора је да одлучи како најбоље да се заштити од погрешног тумачења њене политике од стране медијских група и држава, истовремено штитећи људска права господина Асанжа“, наводи се на сајту.

У петак је „Викиликс“ објавио 14. део електронске преписке шефа кампање америчког председничког кандидата Демократске партије Хилари Клинтон, Џона Подесте.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж - Sputnik Србија
САД утицале на одлуку Еквадора да се Асанжу онемогући приступ интернету

У уторак је Амбасада саопштила да је Асанжу прекинула приступ интернету због тога што је „Викиликс“ објавио материјал који утиче на председничке изборе у САД.

Асанж живи у амбасади Еквадора у Лондону од 2012. да не би био изручен Шведској, где је оптужен за силовање након што је „Викиликс“ почео да објављује документа до којих је дошао.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала