Обама дао Путину одрешене руке за операцију у Алепу?

© Sputnik / Vladimir AstapkovichТренировка военного парада, посвященного Победе в Великой Отечественной войне
Тренировка военного парада, посвященного Победе в Великой Отечественной войне - Sputnik Србија
Пратите нас
Почетком септембра председник САД Барак Обама обећао је руском лидеру Владимиру Путину да ће за седам дана обезбедити одвајање терориста од опозиције у Сирији, а ако до тога не дође, Русија ће добити одрешене руке за наставак акција у Алепу, саопштио је на седници клуба „Валдај“ политиколог Петар Дуткевич.
Избеглице из Мосула у изебгличком кампу у граду Ербил, Ирак - Sputnik Србија
Сиријац „уновчио“ жене и децу: Од Немачке добио 360.000 евра

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков одбио је да коментарише ову информацију.

„Без коментара“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли је ова информација тачна.

Ово саопштење је на седници Међународног дискусионог клуба „Валдај“ дао политиколог Петар Дуткевич, обраћајући се заменику министра иностраних послова Русије Михаилу Богданову.

„Добио сам неке информације — не знам колико су тачне, молим вас да прокоментаришете. Информација је добијена на састанку господина Путина и господина Обаме у Хангџоу у септембру у Кини, који је био посвећен примирју у Алепу“, навео је Дуткевич.

По његовим речима, америчка страна је предложила Путину да успостави седмодневно примирје. Притом, Русија и Сирија, према Дуткевичевим информацијама, треба да формирају хуманитарни коридор, а САД да обезбеде одвајање опозиције и терориста.

„Господин Путин је посумњао и рекао: ’Зашто тако мало, да ли имате довољно времена да их поделите?‘ На то је амерички колега одговорио, не знам колико је то истинито, да је довољно. Ако то не буде било довољно, тада ће дати одрешене руке руској страни за наставак војних акција у Алепу и око Алепа“, додао је Дуткевич.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала