Како је Бени Хил залутао у Скупштину Србије (видео)

© Tanjug / Тања ВаличКонститутивна седница Скупштине Србије
Конститутивна седница Скупштине Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Поподневно заседање Парламента протекло је у прилично „гласној“ атмосфери, којој су тон давали питања и одговори, али и готово непрестани аплауз којима су посланици покрета Доста је било „поздрављали“ готово сваку реч представнике владајуће већине, а посебно премијера Александра Вучића.
Председник Владе Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Не могу страни амбасадори да одређују председничког кандидата

„Ви што стојите, непристојно се смејете и добацујете и бесмисленим аплаузима прекидате, слободно седите и немојте да вичете“, обратио им се премијер Вучић, а председница Парламента Маја Гојковић додала: „Можете и да играте, али само мало тише“.

А у наставку је Вучић, говорећи о томе какав је „јунак“ лидер покрета ДЈБ Саша Радуловић, рекао да би њему најбољи саговорник била Славица Ђукић Дејановић, јер како је приметио: „Једино она може да то уради, а тема није демографија, верујте ми“.

Сматрајући да Радуловић својим понашањем у ствари намерно одуговлачи да радикали и неки други не би добили право на реч, Вучић је додао:

„Сем што знате о различитим марифетлуцима и пљачкама од БИП-а до Калифорније, знате ли шта је радио својим возачима, којих је за шест месеци променио пет. Разговарао је са њима на следећи начин. Када би му возач рекао добар дан, он би укључио телефон, позвао секретарицу и рекао јој да возачу одговори добар дан. Кажите са ким имамо посла“.

А на примедбе из сале да пролази време и да неки посланици неће моћи да поставе питање представницима Владе Србије, Гојковићева је рекла да је то питање за „ону посланичку групу која је од седнице направила шоу Бенија Хила“.

Последњи сат седнице која је трајала нешто дуже од три сата, колико је предвиђено Пословником, обележила је и „полемика“ председника Јединствене Србије Драгана Марковића и Радуловића.

Марковић је, наиме, говорио о отварању нових фабрика, наводећи да његова партија неће подржати Владу Србије ако би водила политику прошлих влада, које су, на пример, новац од приватизације „Мобтела“ трошиле на плате, а не на нове фабрике и инвестиције.

Након што је Радуловић добацио из скупштинске клупе, Марковић му је поручио да је упропастио све фабрике док је био стечајни управник. 

„Ти који добацујеш, упропастио си све фабрике док си био стечајни управник, а хвалио си се да си их извео из стечаја тако што си продавао машине и некретнине“, рекао је Марковић.

То је изазвало смех посланика у скупштинској сали, након чега је Радуловић устао са свог места у скупштинској сали и кратко поразговарао са Марковићем.

Председница Парламента Маја Гојковић је потом дала реч посланику ЛДП-а Ненаду Милићу, уз коментар да је тај „перформанс“ био интересантан.

А ако сте заборавили скечеве Бенија Хила, подсећамо вас на неке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала