Русија не звецка нуклеарним оружјем

© Sputnik / Maxim BlinovВладимир Путин на "Валдају"
Владимир Путин на Валдају - Sputnik Србија
Пратите нас
У читавом свету се тражи смањење геополитичке напетости, али то не може бити на штету Русије, изјавио је руски председник Владимир Путин.
Александар Грушко - Sputnik Србија
Русија ће одговорити на повећање присуства НАТО-а у Источној Европи

„Сви ми тражимо смањење геополитичке напетости, али не на нашу штету. Такав метод нам не одговара“, изјавио је шеф руске државе током Међународног форума „Валдај“ у Сочију.

Он је нагласио да би он желео да свет заиста постане вишеполарни и да узима у обзир интересе и мишљења свих учесника међународне заједнице без обзира да ли се ради о малој или великој земљи.

Према мишљењу руског председника нуклеарно оружје се не може сматрати фактором агресије — то је начин обуздавања и осигурања мира. Русија ће се увек одговорно односити према свом нуклеарном статусу, изјавио је Путин.

„Звецкање нуклеарним оружјем је последња ствар коју желимо. То је штетна реторика и ја је не поздрављам, али треба полазити од реалности, полазити од тога да је нуклеарно оружје фактор обуздавања и фактор осигурања мира и безбедности у читавом свету. Не може се разматрати као фактор било какве потенцијалне агресије, јер је то немогуће. Његово коришћење би значило крај постојања наше цивилизације“, рекао је Путин.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала