Москва: Тврдње НАТО-а о коришћењу носача авиона у Алепу апсурдне

© Sputnik / Андрей Бабушкин / Уђи у базу фотографијаНосач авиона Адмирал Кузњецов
Носач авиона Адмирал Кузњецов - Sputnik Србија
Пратите нас
Изјаве НАТО-а о могућем учешћу руског носача авиона у операцији у Алепу су апсурдне, нема разлога за забринутост Алијансе када је реч о флоти која се креће ка Средоземном мору, будући да руски авиони не учествују у војним операцијама у том граду, изјавио је директор одељења за европску сарадњу Министарства иностраних послова Русије Андреј Келин.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг долази на заседање другог дана Самита НАТО-а у Варшави у Пољској. - Sputnik Србија
Столтенберг: Русија не жели боље односе са НАТО-ом

„Забринутост је неоснована јер руски авиони већ девет дана не учествују у операцијама у Алепу. Флота се креће ка Средоземном мору, а наши бродови су увек били позиционирани у Средоземљу. Не постоји ниједан основ за такве изјаве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга“, рекао је Келин.

Према његовим речима, руска авијација се и не приближава Алепу, као што то потврђује и руско Министарство одбране, самим тим се поставља питање зашто се уопште на основу неких магловитих претпоставки доносе политичке препоруке.

Премештање руског носача авиона „Адмирал Кузњецов“ близу сиријске обале резултирало је порастом тензија између Русије и НАТО-а, а генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг изразио је забринутост због могућег коришћења тог брода у нападима на сиријски Алеп.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала