Терористи појачали гранатирање Алепа, 15 особа погинуло

© AFP 2023 / KARAM AL-MASRIЧлан Сиријске цивилне заштите, познате и као Бели шлемови, стоји поред порушених зграда у Алепу
Члан Сиријске цивилне заштите, познате и као Бели шлемови, стоји поред порушених зграда у Алепу - Sputnik Србија
Пратите нас
Терористи су вишеструко појачали гранатирање стамбених области Алепа, 15 цивила је убијено, а више од њих 150 је рањено, саопштио је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији.
Стари град у Алепу - Sputnik Србија
Терористи гранатирали школу и хуманитарни коридор у Алепу

Према војним подацима, само за последњи дан на град је испаљено више од 100 граната.

„У протеклих 24 часа у Алепу је убијено 15 цивила, а више од 150 је задобило повреде различитог степена. Углавном су у питању ране од гелера у ногу, руку и стомак“, навели су у Центру за помирење зараћених страна.

Јуче је гранатирано осам области Алепа. Борци користе плинске боце, бомбе домаће производње и ненавођене гранате. Терористи покушавају да нанесу што већу штету школама, болницама и социјалним установама.

„Погинула су ми деца, син и ћерка од 15 и 20 година. Када је мина експлодирала они су се од страха загрлили и заједно погинули“, рекла је плачући жена на болничком колицима.

Сухој Су-30 у авио-бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Путин против наставка ваздушних удара у Алепу

Централна болница у Алепу је препуњена. Све операционе сале су заузете, на интензивној нези нема места. Међутим, лекари кажу да у болници има довољно лекова и санитетског материјала и да су спремни да помогну свим жртвама.

„Граната је пала на нашу кућу, кућа је изгорела, све је уништено. Мој син је у експлозији изгубио ногу и тренутно не знам где је. Од куће није ништа остало. Терористи користе неку моћну врсту ракета, али ми ћемо ипак победити и ускоро се ослободити“, рекао је старац са крвавим лицем у градској болници.

Јуче су терористи гранатирали и основну школу у Алепу. У нападу су погинула три ученика, а деветоро их је рањено.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала