Медведев: Немогуће споља утицати на америчке изборе

© Sputnik / Дмитриј Астахов / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Русије Дмитриј Медведев рекао је у интервјуу за израелску телевизију да је немогуће споља утицати на председничке изборе у Сједињеним Америчким Државама.
Људи шетају поред заставе САД - Sputnik Србија
Без руских посматрача на председничким изборима у САД

Председник руске владе коментарисао је оптужбе Запада да је Русија покушала да помогне републиканском кандидату Доналду Трампу хакерским нападима и прикупљањем компромитујућег материјала о његовој противници из Демократске странке Хилари Клинтон.

„Мислим да је немогуће да се утиче на исход америчких избора. Пре неколико дана председник Путин је исправно рекао: ’Зар је Америка банана-република на коју може да се извршити притисак и рећи — тамо ће председник бити тај и тај‘?“, рекао је Медведев.

На питање да ли то значи да „Викиликс“ не добија информације од „играча које спонзорише Русија“, Медведев је одговорио да не зна „чиме се руководе људи који објављују такве материјале“.

Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Ко стоји иза цурења преписки шефа изборног штаба Клинтонове

„Данас може бити једно, а сутра друго. Свет је постао толико транспарентан да нико не може потпуно да се сакрије. Потребно је то схвате сви који користе електронску комуникацију“, истакао је Медведев.

У Русији се „мирно“ односе према таквим оптужбама, али их виде као манифестацију двоструких стандарда.

„Ми се према томе односимо прилично мирно. Ради се о томе што је помало чудно. Зашто? Искрено речено, америчка политичка машинерија је веома моћна, она се активно укључује у политичке процесе који се одвијају на свим континентима и они сматрају да је то сасвим нормално и могуће. То јест, они имају право на много тога, а друге земље у том смислу ништа не смеју да учине“, рекао је руски премијер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала