Завршена војна вежба „Словенско братство 2016“

© AP Photo / Darko VojinovicСрпски, руски и белоруски војници десантирали су из авиона Ил - 76, али и из хеликоптера Ми 8 и Ми 17, како би са земље уништили терористе.
Српски, руски и белоруски војници десантирали су из авиона Ил - 76, али и из хеликоптера Ми 8 и Ми 17, како би са земље уништили терористе. - Sputnik Србија
Пратите нас
На полигону Пасуљанске ливаде данас је одржан техничко-тактички збор, чиме је успешно завршена заједничка вежба „Словенско братство 2016“, у којој је учествовало више од 700 припадника Војске Србије, Ваздушно-десантних снага Русије и Оружаних снага Белорусије.
Војне вежбе Словенско братство - Sputnik Србија
Руска беспилотна летелица „тахион“ на делу (видео, фото)

Збору је присуствовао и председник Србије Томислав Николић, који је поручио да Војска Србије наставља увежбавања са војскама бројних држава у свету, као и да га радује „што наши војници могу потпуно равноправно да испуњавају задатке у тим вежбама“.

„Нажалост, због временских услова нисмо видели све активности које представљају завршницу вежбе три војске, а пренели бисмо се у ситуацију када су те војске заједно ратовале против светског непријатеља“, рекао је Николић новинарима.

Он је казао да се у претпостављеној борби против тероризма види „да имамо заједнички интерес“ и да не постоји држава која нема интерес да се бори против тероризма.

Николић је честитао официрима и војницима што и „наша држава издваја и оно мало што има како би они били боље увежбани, обучени и спремни“.

„Не дао Бог да треба заједно да ратујемо, то ваљда нико више не жели, али нећете наћи државу која неће да увежба своју војску“, рекао је председник државе.

Вежба „Словенско братство 2016“, чији је циљ унапређење оперативних способности за решавање тактичких и ватрених задатака за извођење противтерористичке операције у мултинационалном окружењу, трајала је од 3. новембра до данас на аеродромима и полигонима Војске Србије.

У вежби је учествовало 212 припадника Ваздушно-десантних снага Оружаних снага Русије, 56 припадника Оружаних снага Белорусије и 450 припадника Војске Србије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала