Мистерија „Синђелић“ — а шта каже бивша жена

© Фото : Youtube/Crna GoraЦрногорска полиција - хапшење - илустрација
Црногорска полиција - хапшење - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Марина Поповић, бивша супруга Александра Синђелића, једног од наводних организатора припреме државног удара у Црној Гори, у интервјуу за „Дан“ је изјавила да он годинама ради за Руса Валтера, који последњих година живи у Србији, а коме је забрањен улазак у Русију, јер сарађује са нацистичким групама.
Бивши шеф Жандармерије Братислав Бата Дикић - Sputnik Србија
Дикић нема намеру да призна кривицу

У Црној Гори је ових дана актуелна вијест да би, према медијским сазнањима, бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић и Синђелић, који су осумњичени за учествовање у покушају терористичких напада у Црној Гори, ускоро могли са Специјалним тужилаштвом да потпишу споразум о признању кривице. 

Контроверза око тог случаја не јењава, а утисак је да је специјални тужилац Катнић сваким својим јавним наступом и сваком конференцијом само додатно оснажио подозрење јавности према сценарију који пропагира Тужилаштво. Што је најгоре, несмотрено се укључио у политички живот земље и случај претворио у јавно суђење и медијски спектакл.

Дакле, сумње и нелогичности су практично на сваком кораку. Прича има превише рупа. А ни могући споразуми о признању кривице двојице наводних организатора државног удара у Црној Гори ништа мање не побуђују скепсу и дистанцу од званичних навода.

Тако је, на примјер, Дикић, који је категорично одбијао сваку оптужбу која му се стављала на терет, тобоже напрасно одлучио да призна кривицу. Само недељу дана раније његов адвокат Милан Петровић саопштавао је да још увијек од специјалног тужиоца Саше Чађеновића није добио одговор зашто није позван као један од бранилаца током саслушавања Синђелића, као и да је његов брањеник „хтио да се суочи са Синђелићем и да иде на полиграф".

Петровић је истицао да је Тужилаштво тада све то одбило и да је преседан да је саслушање Синђелића обављено без присуства адвоката осталих оптужених у овом предмету. Но, најновије изјаве Дикићевих адвоката у том случају ипак говоре да је још рано за признање кривице.

Црногорска полиција приводи осумњичене за планирање напада на дан избора - Sputnik Србија
„Терориста“ Синђелић у истражном затвору у Спужу?

Највећа мистерија у том предмету ипак је резервисана за Александра Синђелића, кључне особе на основу чијих исказа Специјално тужилаштво конструише и наслања читав случај. И ту је прича заиста посве „занимљива", од околности да Синђелић уопште није ни био у Црној Гори 16. октобра, до сасвим опскурног начина до којег су црногорски надлежни органи дошли до Синђелића као главног сведока. Наиме, специјални тужилац Катнић је наводно ишао у Београд да преговара о предаји Синђелића и тако је Синђелић у Подгорицу стигао, ништа мање — него авионом Владе Црне Горе. А новитет да постоје и „терористи добровољци", који преговарају и добровољно се испоручују органима реда, данас најчешће изазива подсмијех међу црногорском стручном и лаичком јавношћу.

Најсвјежија контроверза за овај предмет везана је за писање „Дана", који је данас објавио интервју са Марином Поповић, бившом супругом Александра Синђелића, у којем је рекла да њен бивши супруг годинама ради за Руса Валтера, који последњих година живи у Србији, а коме је забрањен улазак у Русију, јер сарађује са нацистичким групама.     

„Синђелић је једно вријеме живио и радио у Црној Гори, а мени је причао да је био ангажован у обезбјеђењу Мила Ђукановића и да је повезан са тим људима. Они су га, како је тврдио, и спасили од затвора, гдје је требало да робија због неких пушака, из којих су неки људи убијени“, казала је она за „Дан“.

„Рекао је да је 2000. године био командант у касарни у Маслинама и да из тог периода датирају његове везе са људима који обезбјеђују Мила Ђукановића. Он је за те људе одрађивао разне послове, а он је то јавно и рекао, недавно у медијима, и то нико није демантовао. Ја лично никога од тих људи нијесам упознала док смо били у браку. Саша је јавно говорио да може у Црној Гори да заврши шта хоће, јер су његови пријатељи моћни и повезани са људима на власти“, тврди Поповићева.

Гранична полиција Црне Горе - Sputnik Србија
Црна Гора: Очекује се хапшење двојице Руса и једног опозиционара

Како „Дан“ наводи, она са Синђелићем има малољетну кћерку, а бившег супруга описује као човјека који је спреман да све уради за новац. Марина Поповић у интервју тврди и да није знала чиме се њен бивши супруг бави, али да је прије двије године све открила, када је пронашла и документацију која га повезује са Валтером и криминалним радњама. Након тога одлучила је, како каже, да све јавно исприча, не да би му се светила, већ да јавност сазна о каквом се човјеку ради.   

Њен бивши супруг је, по сопственом казивању, како наводи, радио за људе из Миловог обезбјеђења и био са њима у сталном контакту.

„Долазили су код нас кући често разни типови, а осим са Ђукановићевим људима био је на сталној вези и са једним Дарком из Шапца, који је запослен у БИА“, рекла је Поповићева.

Према њеним ријечима, Синђелић је преварио многе људе и није искључено да је уцијењен.

„Чула сам да је ухапшен у Црној Гори због покушаја тероризма. Вјерујем да је све то нека режија, да га је неко притиснуо због репова које вуче из прошлости. У многе је ствари уплетен, сигурна сам да је Саша умијешан у нешто, али питање за чији интерес, јер се хвалио да је годинама радио за Ђукановићеве људе“, казала је Поповићева у исповијести за „Дан“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала