Шта су Срби у Приштини поручили Хану

Пратите нас
Заменик премијера Бранимир Стојановић и министри у влади Косова Љубомир Марић и Далибор Јевтић разговарали су у Приштини са комесаром ЕУ за проширење и суседство Јоханесом Ханом о тренутној политичкој ситуацији, проблемима и положају Срба на Косову и Метохији и посебно истакли потребу формирања Заједнице српских општина.
Европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан - Sputnik Србија
Хан: Србија направила важне кораке напред

Током синоћног састанка истакнути су и проблеми са којима се сусреће Српска православна црква, са посебним акцентом на последња дешавања око Храма Христа Спаса у Приштини и забране градње Цркве Светог Николе у Манастиру Свети Архангели у Призрену, саопштено је из Министарства за повратак и заједнице.

На састанку је разговарано и о разлозима због којих је Српска листа замрзла своје учешће у институцијама Косова, а посебно су као проблем истакнути последњи усвојени закони који иду на директну штету српског народа.

Закључено је да су политички представници Срба спремни да кроз разговор са коалиционим партнерима у влади решавају све проблеме, али да тај разговор не представља формалност, већ да он суштински помогне решавању свих проблема уз уважавање ставова представника Срба, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала