Трамп: Протераћемо три милиона имиграната-криминалаца

© REUTERS / Lucas JacksonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани председник САД Доналд Трамп изјавио је у интервјуу у емисији „60 минута“ америчке телевизијске мреже Си-Би-Ес, која ће бити емитована вечерас, да планира да одмах депортује између два и три милиона имиграната који немају документа за боравак у САД.

„Протераћемо особе које су криминалци и имају криминални досије, чланове банди, дилере дроге, доста тих људи, вероватно два милиона, а могло би да буде чак и три милиона, протераћемо их из наше земље или ћемо их затворити. Али протераћемо их, они су овде илегално“, казао је Трамп у одломку интервјуа постављеном на сајту ове телевизије.

Обавештајне службе илустрација - Sputnik Србија
Трамп добио приступ тајним подацима обавештајних служби

Он је додао да ће, када америчка граница буде осигурана, званичници задужени за имиграциона питања почети процес одређивања у вези са преосталим имигрантима који немају документа за боравак у САД.

„Након што граница буде осигурана и након што се све нормализује, ми ћемо се одлучити шта да радимо са људима о којима они говоре, а који су сјајни људи, али ми ћемо се одлучити у вези с тим. Али пре него што одлучимо… веома је важно, ми ћемо осигурати границу“, навео је новоизабрани амерички председник.

Упитан да ли планира да изгради зид дуж границе САД и Мексика, што је био предлог који је био у центру његове предизборне кампање, Трамп је одговорио „да“, али и додао да би поред зида могле да буду постављене делимично и жице у складу с оним што су републикански представници у Конгресу предлагали.

„За одређена подручја ја бих то, али за одређена је зид прикладнији. Ја сам веома добар у томе, то се зове градња“, рекао је Трамп.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала