Запело у преговорима: ДПС и Бошњачка странка без договора

© Фото : Бошњачка странкаБошњачка странка Црне Горе
Бошњачка странка Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократска партија социјалиста није спремна да прихвати захтеве Бошњачке странке (БС), која је тражила три ресора у новој влади, па је седница Главног одбора БС, на којој је јуче требало да се одлучује о овом савезу, одложена за неколико дана, сазнају „Вијести“.

Због великих несугласица са потенцијалним коалиционим партнером, ДПС-ом, седница ГО одложена је за наредну недељу, рекао је саговорник листа из врха БС-а.

Гласање на парламентарним изборима у Црној Гори - Sputnik Србија
Бошњачка странка: Прво договор унутар мањинских партија, па онда са осталим

Бошњаци су тражили место потпредседника Владе за регионални развој, као и министарства пољопривреде и социјалног рада. За место вицепремијера за регионални развој планиран је лидер БС Рафет Хусовић (који је и сада потпредседник Владе).

Потпредседнику БС-а Кемалу Пуришићу партија је наменила место министра пољопривреде, а његовом колеги на истој страначкој позицији Осману Нурковићу Министарство рада.

У прошлонедељним неформалним контактима са мандатаром и замеником лидера ДПС-а Душком Марковићем, Бошњаци нису добили сагласност за та места, па је одложена седница ГО која је била најављивана за јуче. На њој је требало само да се формализује Платформа за преговоре, која укључује и ранији захтев за лабаву границу између Рожаја и Новог Пазара.

Пошто ДПС није пристао на услове БС, та партија је одлучила да тражи још једно место у Влади министра без портфеља.

„Тражимо најмање колико добијају Социјалдемократе са којима је ДПС водио кампању на северу. Ако њима може председник Скупштине и два министарска места, могу и нама“, рекао је саговорник из БС-а.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала