Вучић: Нећу дозволити крвопролиће

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић, премијер Србије
Александар Вучић, премијер Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да не жели никакве сукобе у Санџаку, већ да жели да мирним путем и разговорима реши насталу ситуацију у вези са нелегалном имовином бившег муфтије Муамера Зукорлића.
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија
Љајић: Зукорлић је хулиган

„Хоћете да имамо сукоб православаца и муслимана? Ја нећу. То не значи да сваки муслиман може да ради нешто је противзаконито, али дајте нам начин да видимо како ћемо да применимо закон и да покушамо да пронађемо тај начин, а не да улазимо у рат и у сукобе“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да „неће да пошаље 1.000 жандарма да би смо се тукли са муслиманима“, те да „не жели крвопролиће у Србији“.

„Мислите ли да ће муфтија да пусти да му то тек тако неко сруши објекат без присутних 5.000 људи? Па неће и већ вам је то рекао и сада ја питам да ме посаветујете како да то срушимо“, рекао је Вучић.

На коментар Зукорлића о могућим „разбијеним главама“ уколико се рушење догоди, Вучић је казао да је „сит таквих експеримената и да жели да се све заврши без разбијених глава“.

„Свима који ми ту тему сваки дан намештају, а своје задњице извуку, а има их и у Влади и на другим местима, са поруком: ’Хајде ти Вучићу заподени рат‘, ја им кажем: ’Ма немој‘. Ја нећу да иједно наше дете погине, а можемо то да урадимо са лакоћом, само што је питање ко ће да страда у свему томе“, казао је Вучић.

Додао је да заправо „сви знају шта се дешава, али да њему пребацују одговорност да донесе одлуку о том проблему“.

„Какву год одлуку да донесем, они ће да ме критикују. Ако се не умешам, рећи ће да држава не постоји. Ако пошаљемо жандармерију, рећи ће да сам направио рат и крвопролиће и сви знате да сам у праву“, рекао је Вучић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала