Више десетина терориста планира нападе у Европи

© REUTERSТерористички напади у Европи 2016 године - колаж
Терористички напади у Европи 2016 године - колаж - Sputnik Србија
Пратите нас
Обавештајни стручњаци процењују да припадници ДАЕШ-а имају између 60 и 80 оперативаца који се крију у Европи како би извршили нападе.
Мануел Валс - Sputnik Србија
Валс: Тероризам ће нас поново погодити, али...

Холандски координатор за борбу против тероризма Дик Шуф је у интервјуу за АП рекао да терористи воде рачуна о порукама од ДАЕШ-а у којима се од њих тражи да не долазе у Сирију и Ирак, већ да се спреме за нападе у Европи.

У последњих шест месеци, додао је Шуф, број страних терористичких бораца није порастао, али чињеница да не путују не значи да је потенцијална претња од оних који би путовали смањена.

Према његовим речима, војне операције против припадника ДАЕШ-а и Сирији и Ираку доводе до „распршивања“ бораца и присталица те екстремистичке организације, пренео је АП.

То ће, оценио је, вероватно довести до постепеног повећања броја избеглица која ће представљати претњу националној безбедности Холандије и других европских земаља.

Шуф је, такође, упозорио да иако Холандија није била мета великог напада исламских екстремиста, попут оних који су се догодили у Белгији и Француској, „реалне су шансе“ да се он догоди.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала