Милачић о резолуцији ЕП: Европа пљунула на себе

© Фото : facebook/marko milačićМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новинар и грађански активиста из Црне Горе Марко Милачић изјавио је да је усвајањем резолуције о борби против руских медија Европа легализовала неслободу медија, притисак на новинарске слободе и хајку на неистомишљенике, истичући да је срећан што је чест саговорник Спутњика.
Председник Српске народне партије Ненад Поповић - Sputnik Србија
СНП: Резолуција ЕП о Спутњику и РТ напад на слободне медије

„Срећан сам што сам чест саговорник Спутњика, тог ’најопаснијег оружја‘. Када се због вас пишу овакве резолуције, то значи да сте на правом путу, да се бавите истином. И ово: они који су донели овакав документ тиме су признали свој пораз. Честитке на победи“, истакао је он.

Милачић је подсетио и да је за резолуцију у Европском парламенту гласало три стотине и седам људи, да је она прошла, али да „демократија није“.

Према његовим речима, Европа је, „у неопеваном духу сервилности према Вашингтону — мада је то не оправдава — јуче пљунула на најбоље тековине своје вековне борбе за професионално новинарство и слободне медије.

Српски режисер Борис Малагурски о филму Тежина ланаца 2 - Sputnik Србија
Малагурски: РТ и Спутњик, бастион слободног информисања

Он је изразио „саучешће“ европским новинарским вредностима, наглашавајући да то није резолуција против пропаганде, већ да је то резолуција против медија из Русије, и још више — против једне земље.

„Ово нема везе са новинарством, ово је политика. Ово је, тиме, огромна злоупотреба идеје медија у сврху политичких обрачуна. У борби против руских медија, боље: руског утицаја, Европа је легализовала пропаганду. Ово није моја Европа. Моја Европа је она Шарла де Гола, од Атлантика до Урала. Европа Париза — Берлина — Москве. Европа интегритета. Европа истински слободног новинарства, а не Европа која прогони неистомишљеништво“, истакао је Милачић. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала