Додик: Запад не трпи истину

© Sputnik / Радоје ПантовићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је резолуција Европског парламента о борби против руских медија, међу којима су као најопаснији наведени Спутњик и Раша тудеј, штетна и апсолутно неприхватљива, те показује да је „Европа на крају“.
Главни и одговорни уредник Н1 Југослав Ћосић - Sputnik Србија
И РТС је бомбардован као „пропагандна машина“ (бурне реакције на резолуцију ЕУ)

„То је западна демократија либералног типа, која нама овде шаље Би-Би-Си, Си-Ен-Ен и остале да нам лажу и спекулишу у вези са ратом, поводом за ратове, сатанизују цели један народ. То је демократија која не може да издржи ни конкуренцију истинитих чињеница и медија, и зато су приморани да доносе такве резолуције“, истакао је Додик.

Ако Европа која је раније промовисала слободу мишљења и говора на тај начин покушава да се обрачуна са другим и другачијим, каже председник Српске, онда је велико питање шта ће тек бити када дођу у позицију да одлучују о нама.

„Спутњик и Раша тудеј су се показали као глобални сервиси који су правовремено и истинито обавештавали о догађајима, на многим местима су били први и вероватно то сада смета“, оценио је Додик, упитавши зашто не дозволе људима да буду правилно информисани, а не спиновани, као што су спиновани 20 година у Европи.

Европски парламент усвојио је пре два дана резолуцију о борби против руских медија, међу којима су као најопаснији наведени Спутњик и телевизијска мрежа Раша тудеј.

 

Извор: Срна

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала