Трамп: Поновно пребројавање гласова је превара

© AFP 2023 / Jim WatsonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани председник САД Доналд Трамп изјавио је да су покушаји поновног пребројавања гласова на председничким изборима „преварнтско дело“ и затражио да се без одлагања признају изборни резултати.

„Народ се изјаснио, избори су се завршили. Као што је сама Хилари Клинтон рекла у ноћи после избора, признавши пораз и честитајући мени: ’Дужни смо да признамо резултат и да потом гледамо у будућност“, навео је Доналд Трамп у писаној изјави. 

Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Клинтонова се прикључује поновном пребројавању гласова у кључним државама

Трамп је подсетио да је освојио 306 од 538 гласова електора, победио је у 30 од 50 држава и више од 2.600 округа широм земље, више него било који републикански кандидат још од времена Роналда Регана.

Хилари Клинтон је освојила око два милиона гласова бирача више од Трампа, али ова околност не утиче на резултате избора према Уставу САД. 

„Поновно пребројавање гласова је једноставно начин да Џил Стајн, која је добила мање од један одсто укупног броја гласова и чак се није ни кандидовала у многим држава, напуни џепове новцем, а већи део тог новца неће чак ни пробати да потроши за своје апсурдно поновно пребројавање. У све три државе победио сам с великим бројем бирача, посебно у Пенсилванији, уз предност од више од 70.000 гласова“, навео је Трамп.

„То су преварантска дела Партије зелених у вези с изборима, на којима је поражени већ признао пораз, а резултате избора треба поштовати, уместо да се они доводе у питање. Управо тиме се бави Џил Стајн“, изјавио је новоизабрани председник САД.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала