„Црни петак“: Пуцњаве и туче широм САД (видео)

© AP Photo / Gunnar RathbunЦрни петак - гужва у шопинг молу
Црни петак - гужва у шопинг молу - Sputnik Србија
Пратите нас
За неке је јучерашњи дан заиста био „црни петак“, након што је најмање четворо људи упуцано током празничних распродаја у САД. Три одвојене пуцњаве пред продавницама довеле су до две смрти, и још две рањене особе. Бројне туче у радњама забележене су на снимцима очевидаца.
Московски тржни центар Гум - Sputnik Србија
Руси прави купохоличари

На дан који је традиционално посвећен провођењу времена са породицом и пријатељима, велике робне куће отворене су у 6 ујутру на Дан захвалности, чиме је започела годишња распродаја за „црни петак“.

У Њу Џерзију је једно возило изрешетано а двоје људи упуцано испред „Мејсија“ у Тржном центру Хамилтон око 1 ујутру. Двадесетогодишњи младић није преживео, док је његов 26-годишњи брат рањен у ногу и налази се у болници.

„Испред тржног центра, након његовог затварања рано ујутру 25. новембра 2016, догодила се пуцњава“, изјавио је портпарол Тржног центра Хамилтон за телевизију Си-Би-Ес. „Молимо се за жртве и њихове породице и мислимо на њих“.

Детаљи о разлозима пуцњаве и имена жртава нису познати јавности. Званичници нису дали информације томе има ли осумњичених и да ли је ико приведен.

„Волмарт“ је такође отворио врата за купце у 6 ујутру по локалном времену, а снижења су била изузетно велика. У Рену, у држави Невада, у 06.05, један човек је убијен на „Волмартовом“ паркингу након свађе око паркинг места.

Полиција је то окарактерисала као инцидент који није повезан са распродајама у оквиру „црног петка“. За убицом се и даље трага, а ради се о црнцу у тамној „тојоти“.

У тржном центру „Вулфкејс галерија“ у Мемфису, у држави Тенеси, човек је упуцан око 23.15 након што је неидентификовани нападач испразнио неколико шаржера из возила у покрету. Као што је случај и са другим инцидентима, жртва није идентификована, нити је познат мотив нападача. Полиција и даље трага за осумњиченим који је побегао у црвеном „форду мустангу“.

Општем хаосу су допринеле и бројне туче које су започеле на различитим местима, а које су очевици забележили телефонима и окачили на интернет.

У „Волмарту“ у Бејнбриџу, држави Џорџија, ситуација се прилично узбуркала због пешкира од 1,6 долара.

Туча је избила и у „Волмарту“ у Илиноису, али је полиција брзо реаговала.

У Колумбусу, у држави Мисисипи, дошло је до кошкања између купаца због јефтиних електричних апарата.

У „Волмарту“ у Хјустону, у држави Тексас, разлог туче су била дечја моторизована возила по цени од 99 долара.

Насиље током „црног петка“ постало је својеврсна годишња традиција, као и саме распродаје, а њиме се може објаснити предвиђање НРФ да ће онлајн-куповина достићи максимум. Према извештајима, очекује се 3,05 милијарди долара од онлајн-малопродаје на „црни петак“ и 3.36 милијарди на „сајбер понедељак“, што би тај дан учинило најуспешнијим шопинг даном икада.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала