Сви академици у Кремљу, ФСБ-у и МУП-у — отпуштени

© Sputnik / Михаил Воскресенски / Уђи у базу фотографијаКремљ
Кремљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин разрешио је дужности један број чиновника председничке администрације, ФСБ, Министарства одбране и МУП-а, изјавио је Дмитриј Песков.
Председник Русије Владирмир Путин - Sputnik Србија
Путин: Научници да се баве науком, а чиновници својим послом (видео)

Председник Русије Владимир Путин разрешио је дужности заменика министра унутрашњих послова Александра Савенкова, начелника Главне војно-медицинске управе Министарства одбране Александра Фисуна и начелника Управе за регистрације и архивске фондове ФСБ Василија Христофорова, наводи се на сајту Кремља.

Указом председника отпуштен је и начелник Главне медицинске управе у администрацији председника Константин Костенко.

Сви они су били академици, или дописни чланови Руске академије наука. Портпарол председника Дмитриј Песков потврдно је одговорио на питање да ли је њихова смена са функција повезана са избором у РАН.

Као разлог за разрешење скоро свих чиновника је наведено да је то учињено „према сопственој жељи“, а Христофоров је разрешен јер је испунио услове за одлазак у пензију.

Прошле недеље Путин је подсетио да је крајем 2015. године затражио од представника власти да се уздрже од учешће на изборима за Руску академију наука. Шеф државе је обећао чиновницима који буду изабрани у РАН да ће им омогућити да се баве само науком.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала