Трампу потребни људи који верују у руско-америчке односе

© AP Photo / Pavel GolovkinСаветник америчког председничког кандидата Доналда Трампа за спољну политику Картер Пејџ
Саветник америчког председничког кандидата Доналда Трампа за спољну политику Картер Пејџ - Sputnik Србија
Пратите нас
Администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа неопходни су људи који верују у потенцијал руско-америчких односа и деле мишљење о потреби да се обнове везе са Москвом, изјавио је Трампов саветник Картер Пејџ.

Он је на тај начин прокоментарисао предстојеће назначење новог државног секретара САД.

„Људи који у потпуности не разумеју и не верују у потенцијал руско-америчких односа осуђени су на пропаст. Као и обично, скоро све се завршава тако што се руско руководство оптужује за неуспешне преговоре“, рекао је Пејџ за Спутњик.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Желим заједнички језик са Путином, али не и „ресетовање“ односа

Тренутно су главни кандидати на место шефа Стејт департмента бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани и један од кандидата на председничким изборима 2012. године Мит Ромни.

Пејџ је, међутим, рекао и да су односи Русије и САД осуђени на пропаст уколико Трамп и његов руски колега Владимир Путин не успоставе односе који су базирани на поверењу.

„Током недавног телефонског разговора између Путина и Трампа, лидери су говорили о принципима обостраног поштовања — идеја коју обојица деле, баш као и лидери многих других земаља. Уколико то поверење не успеју да реализују на личном нивоу, све је осуђено на пропаст“, рекао је он.

Пејџ је критиковао и Трампову супарницу из редова демократа Хилари Клинтон због дубоког неповерења на релацији Вашингтон—Москва, што је последица њеног боравка на функцији државног секретара.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала